Hempflax neemt Duits bedrijf over en werkt aan hennephuis

In mei werd bekend dat Hempflax het Duitse Thermo Natur GmbH heeft overgenomen.

0
- Advertentie -

In mei werd bekend dat Hempflax het Duitse Thermo Natur GmbH heeft overgenomen. Dat maakte RTV Noord bekend

Overname van Thermo Natur GmbH

Het precieze bedrag is niet duidelijk gemaakt. 

HempFlax werd in 1993 opgericht door Ben Dronkers (de oprichter van Sensi Seeds en het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam en Barcelona) om het eeuwenoude gewas vezelhennep in zijn oude glorie te herstellen. 

Inmiddels is HempFlax gegroeid van 140 hectare industriële-vezelhennepteelt in 1994 tot 2500 hectare in 2017, en verwacht in 2020 maar liefst 3500 hectare te cultiveren

Inmiddels is het bedrijf gegroeid van 140 hectare industriële-vezelhennepteelt in 1994 tot 2500 hectare in 2017, en verwacht in 2020 maar liefst 3500 hectare te cultiveren.

De vraag naar professionele hennep producten van hoogstaande kwaliteit is enorm. De synergie tussen de verschillende vestigingen creëert een duurzaam en innovatief ondernemingsklimaat waarin HempFlax kan uitgroeien tot marktleider op het gebied van industriële hennepproductie, laat het weten op de website.

De teelt vindt plaats in Nederland, Duitsland en Roemenië, en de fabrieken staan in Oude Pekela, Nederland, en Alba Iulia, Roemenië.

Hempflax werkt aan hennephuis

Daarnaast werkt Hempflax aan een hennephuis, laat het in een Facebook post weten

Op dit moment wordt er achter in de loods bij HempFlax een heel huis van hennep gemaakt

Op dit moment wordt er achter in de loods bij HempFlax een heel huis van hennep gemaakt.

Het zijn, op maat gemaakte, houten panelen waar de hemcrete in wordt gestort. Dit mengsel bestaande uit hennephout, water en kalk, wordt na het storten nog aangestampt om zo een goede hechting van de lagen te krijgen. De gevulde panelen moeten nu drogen en kunnen daarna in zijn geheel vervoerd worden en ter plaatse in elkaar worden gezet.’

Het zal nog even duren voor je in je eigen hennephuis zal kunnen wonen, maar er wordt aan gewerkt!