Hempflax investeert om ‘energiepositief’ te worden met zonnepanelen

Het bedrijf is al van het gas af laat het in de email weten en het gaat volgend jaar 1,9 MWh aan zonnepanelen installeren.

0
Screenschot via YouTube
- Advertentie -

Volgens berichtgeving op Hemptoday.net heeft Hempflax in een email aan hun klanten laten weten dat ze gaan investeren om ‘energiepositief’ te worden. Dat wil zeggen: meer energie opwekken dan ze daadwerkelijk nodig hebben.

Hempflax wil ‘energiepositief’ worden

Eerder maakte het bedrijf al bekend dat het 2 miljoen euro investeert om de productiecapaciteit te verhogen. Daar bovenop komt dus nog een investering om energiepositief te worden.

Het bedrijf is al van het gas af laat het in de email weten en het gaat volgend jaar 1,9 MWh aan zonnepanelen installeren.

Investeren en doorgroeien

Vorig jaar nam het bedrijf ook al het Duitse Thermo Natur GmbH over. Qua omzet gaat het ook voor de wind: in 2020 zag het bedrijf zijn omzet stijgen met 43% naar 14,5 miljoen euro.

Nadat het grote stappen heeft gemaakt in de fabriek in Roemenië, wil het met deze investeringen de versie 3.0 van de fabriek creëren in Oude Pekela. “Oude Pekela was onze eerste fabriek. De fabriek in Roemenië noemden we al HempFlax 2.0. Met alles wat we geleerd hebben de afgelopen jaren maken we nu van de vestiging in Oost-Groningen de versie 3.0,” aldus Mark Reinders, CEO van Hempflax, eerder tegen RTV Noord.