Hempflax investeert 2 miljoen in vergroting capaciteit verwerkingsfabriek in Oude Pekela

De industriële hennepindustrie in Nederland timmert hard aan de weg.

0
Screenschot via YouTube
- Advertentie -

Nadat vorige week het Friese GreenInclusive meldde dat het boeren zoekt voor 350 hectare, liet dit weekend Hempflax aan RTV Noord weten dat het 2 miljoen euro investeert om de capaciteit van de verwerkingsfabriek in Oude Pekela te vergroten.

Hempflax past ervaring uit Roemenië toe in Oude Pekela met investering van 2 miljoen euro

Naast Nederland, is Hempflax ook actief in Roemenië sinds 2014. Het is hier dat ze lessen hebben geleerd die ze nu in de fabriek in Oude Pekela willen toepassen: “Oude Pekela was onze eerste fabriek. De fabriek in Roemenië noemden we al HempFlax 2.0. Met alles wat we geleerd hebben de afgelopen jaren maken we nu van de vestiging in Oost-Groningen de versie 3.0,” aldus Mark Reinders tegen RTV Noord, CEO van Hempflax.

“Behalve dat de machines in Roemenië groter zijn, hanteren we er ook andere procedures(…)”

“Behalve dat de machines in Roemenië groter zijn, hanteren we er ook andere procedures. Zo is de stroverwerkingslijn in Oost-Groningen gescheiden van de verpakkingslijn, terwijl ze in Roemenië in elkaar zijn geïntegreerd.”

De fabriek in Roemenië kan namelijk 5000 hectare aan, terwijl de huidige opstelling in Oude Pekela 1200 hectare kan verwerken. De verwachting is dat na de investering, en daarmee de vergroting van de capaciteit, de vernieuwde fabriek in het tweede kwartaal van 2022 in gebruik zal worden genomen. Op tijd voor de industriële hennep oost van 2022 dus.

Hoe het oogsten er aan toe gaat is mooi te zien op deze reportage van 2019.

En bekijk ook de korte reportage hieronder die Cannabis News Network maakte twee jaar geleden rond het 25 jarig jublieum van Hempflax.