HempFlax en GreenDutch slaan de handen ineen voor CO2-certificaten in de markt van bio based bouwmaterialen

HempFlax en GreenDutch gaan een samenwerking aan voor het certificeren van langdurige opslag van Co2 in isolatiemateriaal gemaakt van hennep,

0
CANN Single Cut V1 hennep combine
Foto via CANN/HempFlax
- Advertentie -

HempFlax en GreenDutch gaan een samenwerking aan voor het certificeren van langdurige opslag van Co2 in isolatiemateriaal gemaakt van hennep voor de groeiende markt aan van duurzame bouwmaterialen. Dat maakten de bedrijven vorige week bekend in een persbericht.

Samenwerking voor CO2-opslag in Hennepisolatiemateriaal

HempFlax en GreenDutch zien een groot potentieel in o.a. duurzaam isolatiemateriaal gemaakt van hennep. De CO2-certificaten zullen bijdragen aan het versneld kunnen opschalen van biobased bouwmaterialen enerzijds en het uitkeren van een reële prijs aan de telers anderzijds. De projecten zullen worden gecertificeerd door de SN.K (Stichting Nationale Koolstofmarkt)

Binnen deze samenwerking komt de expertise van twee pioniers samen. GreenDutch heeft ervaring in de ontwikkeling, het beheer, de juridische en technische implementatie van commerciële CO2- reductieprojecten. Zo heeft GreenDutch als eerste in Nederland Blijvend Grasland projecten gecertificeerd en succesvol naar de markt gebracht. HempFlax heeft 30 jaar ervaring in het telen, oogsten en verwerken van industriële hennep. De gehele supply chain van HempFlax, van het land tot het pand, is aanwezig. HempFlax heeft al met succes hennepbouwmaterialen op de markt gebracht.

Gedurende de groeiperiode slaat hennep aanzienlijke hoeveelheden CO2 op. Dankzij de korte keten en duurzame verwerkings- en productietechnologieën van HempFlax wordt er netto CO2 langdurig opgeslagen in hennepisolatie. Bovendien voorkomt het gebruik van hennepbouwmaterialen en de productiemethoden ervan een aanzienlijke CO2-uitstoot die anders zou vrijkomen bij de productie van traditionele isolatiematerialen.

Expertise van pioniers in duurzaamheid

Mark Reinders, Algemeen Directeur HempFlax: “We zijn verheugd om met deze pionier op het gebied van CO2-certificaten samen te werken. GreenDutch brengt duidelijke expertise mee, waardoor we als bedrijf zeker zijn dat we op een transparante en traceerbare wijze kunnen bijdragen aan de koolstofeconomie van morgen.”

Toon Branbergen, Business Development GreenDutch: “Hempflax heeft een unieke positie gecreëerd en loopt voorop in Nederland als het gaat om bio based bouwen. Ze hebben jarenlange ervaring, de volledige supply chain binnen de organisatie in eigen hand en bewezen succes met een significante afzet van bouwmaterialen.”