Zambia legaliseert industriële hennep en cannabis voor onderzoek

Zambia heeft industriële hennep gelegaliseerd en cannabis voor medicinale, wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden gereguleerd.

0
Zambia
- Advertentie -

De regering van Zambia heeft afgelopen dinsdag een wet aangenomen om industriële hennep te legaliseren. De maatregel vereist het instellen van vergunningen voor landbouw, verwerking, opslag, import / export en distributie van hennep, en voorziet in regulering van onderzoek naar hennep. Een tweede cannabiswet, die ook is aangenomen, zal een soortgelijk kader scheppen voor cannabis voor medicinale, wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden. De regering zei dat beide sectoren een zegen kunnen zijn voor de economie van Zambia.

Zambia legaliseert industriële hennep en reguleert cannabis voor medicinale, wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden

Het kabinet van Zambia heeft de publicatie en introductie van een wetsvoorstel in het parlement voor de legalisering van de teelt van cannabis goedgekeurd, zei een woordvoerder van de regering dinsdag. Dora Siliya, woordvoerder van de regering, zei dat de beslissing is genomen tijdens een virtuele kabinetsvergadering op maandag 1 maart.

kabinet verwacht dat het land zowel medisch als economisch zal profiteren van de goedkeuring van de cannabiswet

Ze zei in een persbericht dat het wetsvoorstel bedoeld was om de teelt, productie, opslag en distributie van cannabis voor medicinale, wetenschappelijke en onderzoeksdoeleinden te reguleren.

De woordvoerder van de regering zei dat het kabinet verwacht dat het land zowel medisch als economisch zal profiteren van de goedkeuring van de cannabiswet.

Het kabinet, zei ze, keurde ook de wet op industriële hennep goed die bedoeld was om te voorzien in de vergunning voor de teelt, productie, verwerking, opslag, export, import en distributie van industrieel hennepzand om de regulering van onderzoek naar industriële hennep te regelen.

Volgens haar was het kabinet zich ervan bewust dat hennep over de hele wereld wordt gebruikt voor de productie van papier en voor het leveren van allerlei goede bouwmaterialen, eraan toevoegend dat het wetsvoorstel, zodra het is aangenomen, zal helpen om de economie een boost te geven gezien de brede industriële basis.