DEA in VS klaagt over verwarring door industriële hennep in legale staten

De Drug Enforcement Administration (DEA) zegt dat de federale legalisatie van industriële hennep in de VS complicaties bij de wetshandhaving veroorzaakt en beweert dat het beleid dekking biedt aan criminele organisaties die handel drijven in nog steeds illegale cannabis.

0
- Advertentie -

In het jaarlijkse National Drug Threat Assessment-rapport van de DEA dat dinsdag werd gepubliceerd, gaf het bureau een kritische kijk op de tweeledige wetgevende stap om te stoppen met het criminaliseren van het gewas – waarbij het afwijkt van de positie van andere agentschappen zoals het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA), dat toezicht houdt op de implementatie van regelgeving voor hennep.

DEA klaagt steen en been over industriële hennep

“De Farm Bill van 2018 die hennepproductie op federaal niveau legaliseert, heeft de wetshandhaving verder uitgedaagd(…)”

“De Farm Bill van 2018 die hennepproductie op federaal niveau legaliseert, heeft de wetshandhaving verder uitgedaagd, vooral in staten die cannabis hebben gelegaliseerd,” laat de DEA weten. “Onderzoeken in sommige staten waar de productie van cannabis wettelijk is toegestaan ​​onder de staatswet, hebben bijvoorbeeld een aanzienlijk aantal hennepbedrijven en kweekactiviteiten aan het licht gebracht die eigendom zijn van en beheerd worden door leden van [organisaties voor drugshandel] die illegaal cannabis produceren en verhandelen.”

“Volgens wetshandhavers gebruiken mensenhandelaars hun door de staat uitgegeven hennepdocumentatie als dekmantel voor grootschalige cannabisteelt en cannabis-ladingen die over staatsgrenzen worden vervoerd”, vervolgt het. “Bovendien worden grote hennepteelt soms gebruikt om cannabisplanten te verbergen, verspreid over de hennepplanten.”

Het rapport bevat echter weinig details, maar citeert in plaats daarvan vaag onderzoeken en wetshandhavingsverslagen van dergelijke activiteiten. Maar het verhaal biedt enig inzicht in waarom de DEA, volgens de voormalige secretaris van USDA, zich verzette tegen de legalisatie van industriële hennep en de regelgeving beïnvloedde om de regelgeving restrictiever te maken dan belanghebbenden hadden gehoopt en die wetgevers hadden bedoeld.

Enige oplossing: het verbod op cannabis helemaal opheffen

Jim Higdon, hoofd communicatie van de in Kentucky gevestigde Cornbread Hemp, vertelde Marijuana Moment dat het in het nieuwe rapport “lijkt dat de DEA zegt dat ze het cannabisverbod niet langer kunnen handhaven omdat hennep legaal is.”

“Als dat het geval is, dan is de enige oplossing om cannabis verder te legaliseren om criminelen het bedrijf te ontnemen”, zei hij. “Als cannabis legaal is, zullen deze DEA-zorgen geen probleem meer zijn.”