Patent voor potentie verhoging van cannabis verleend

Het patent van Panacea Plant Sciences zou de sleutel tot het creëren van hogere niveaus van THC, CBD, CBG, THCV, terpenen en meer in cannabis.

0

Panacea Plant Sciences kondigde vorige maand aan in een persbericht dat haar eerste patentaanvraag voor methoden om de opbrengst en groei van cannabis / hennep planten te manipuleren (US20180279611) is verleend door het United States Patent and Trademark Office (USPTO). De toewijzing komt op een cruciaal moment, aangezien het bedrijf blijkbaar onlangs is begonnen met vergaderingen met de Environmental Protection Agency (EPA) om nieuwe productgoedkeuringen te krijgen.

Patent aan Panacea Plant Sciences verleend

“Deze onderscheiding is een geweldige basis voor de portfolio van IP die we hebben ontwikkeld”, liet David Heldreth weten in het persbericht, CEO van Panacea Plant Sciences. “We hopen tegen het einde van 2021 de EPA-goedkeuring voor industriële hennep te krijgen en boeren manieren te bieden om een ​​superieur gewas te creëren.”

“We hopen tegen het einde van 2021 de EPA-goedkeuring voor industriële hennep te krijgen en boeren manieren te bieden om een ​​superieur gewas te creëren”

Het patent draait om het gebruik van fytohormoonmengsels om hogere en gewijzigde niveaus van cannabinoïden en terpenen in de cannabisplant te induceren. Cannabinoïden, zoals THC en CBD, staan ​​bekend als de actieve verbindingen in cannabis, maar terpenen spelen een rol bij het gecombineerde therapeutische en recreatieve gebruik door wat gewoonlijk het entourage-effect wordt genoemd. Terpenen zijn ook verantwoordelijk voor de smaak van cannabis en andere planten zoals lavendel (linalool) of pijnbomen (alfa-pineen).

De licentiehouders van Panacea Plant Sciences zullen in staat zijn om de productie van zeldzame cannabinoïden zoals tetrahydrcannabivarine (THCV) te verhogen, die momenteel schaars is en wordt geschat op ongeveer $ 30.000 per kilo. Het patent is bovendien van toepassing op methoden om het waterverbruik te verminderen en de symbiose van schimmels in het wortelsysteem van cannabis te vergroten.

Panacea Plant Sciences heeft talloze andere patenten aangevraagd die zowel cannabis als psychedelische (peyote, mescaline, DMT, psilocybine, enz.) teelt en formuleringen dekken.

Over Panacea Plant Science

Panacea Plant Sciences is een toonaangevend biotechnologiebedrijf actief in de frontlinie van het ontwikkelen van nieuwe landbouwmethoden voor de teelt van zeldzame en waardevolle soorten bacteriën, schimmels en planten, evenals manieren om de mensheid te kleden, voeden, genezen en inspireren.