Waterschap De Dommel lanceert stimuleringsproject vezelgewassen (o.a. vezelhennep)

Binnen het werkgebied van Waterschap De Dommel heeft het waterschap ambitieuze plannen om de teelt van vezelgewassen te bevorderen.

0
Eerste oogst van industriele hennep in Argentinie in 50 jaar 2
Bron: argentina.gob.ar
- Advertentie -

Op de informatiemiddag over miscanthus, georganiseerd door Miscanthus-Agri, heeft Peter Kerkhofs een “Project 100HaTG1.0.” onthuld. Dat maakte Nicolaas van Everdingen vorige week bekend op LinkedIn. Dit initiatief, tot stand gekomen in samenwerking met het Collectief Midden-Brabant en Waterschap De Dommel, streeft ernaar agrariërs in de regio kennis te laten maken met TransitieGewassen (TG).

Vezelrijke revolutie in Midden-Brabant’s agrarische sector

In de regioketen vezelrijk Midden-Brabant van Building Balance hebben diverse boeren zich vorig jaar al gewaagd aan de teelt van vezelgewassen.

Een totaal van ongeveer 37 hectare vezelhennep en 14 hectare miscanthus werden succesvol verbouwd door 25 boeren.

Ondersteuning van vezelgewassen door Waterschap De Dommel

Binnen het werkgebied van Waterschap De Dommel heeft het waterschap ambitieuze plannen om de teelt van vezelgewassen te bevorderen.

Dit omvat een maximale vergoeding van €2500 per hectare voor miscanthus en €300 per hectare voor vezelhennep, met specifieke eisen voor minimale en maximale oppervlakten.

De inschrijving voor dit project is geopend tot 17 november, waarbij de ‘eerst komt, eerst maalt’-benadering van toepassing is.