Hennep op de Dutch Design Week (DDW) 2023 in Eindhoven: hier moet je zijn

In dit artikel vier initiatieven die gratis te bezoeken zijn, eentje waar je wel een ticket voor nodig hebt, en een bonus die dan wel niet hennep betreft, maar stro.

0
Foto door Max Kneefel via DDW23 pers archief
Foto door Max Kneefel via DDW23 pers archief
- Advertentie -

Afgelopen weekend is de Dutch Design Week (DDW) wederom van start gegaan in Eindhoven. Dit jaar zijn er zijn meerdere initiatieven, op verschillende plekken, te vinden die iets te maken hebben met hennep.

Dutch Design Week 2023 van 21-29 oktober in Eindhoven

Net zoals vorig jaar ben ik van plan later deze week zelf ook een bezoekje te plegen en een reportage te maken. Voor het gemak had ik alvast opgezocht waar ik zou moeten zijn en ik bedacht me dat het ook wel handig is voor andere bezoekers die op zoek zijn naar hennep op de DDW.

Ik heb me daarnaast ook aangemeld voor ‘BB23: Van Land tot Pand’ georganiseerd door Building Balance aanstaande vrijdag 27 oktober in het Klokgebouw tijdens de DDW.

Hieronder volgen eerst vier initiatieven die gratis te bezoeken zijn, daaronder eentje waar je wel een ticket voor nodig hebt, en een bonus die dan wel niet hennep betreft, maar stro.

Gratis te bezoeken hennep gerelateerde initiatieven op de Dutch Design Week

TheTrueGreen -annual plant-based wood alternative

Op de DDW website schrijven ze over dit initiatief:

Een unieke meubelreeks gemaakt van innovatief hennepmateriaal, toont de veelzijdigheid van duurzaam houtalternatief uit eenjarige planten. Deze stukken staan voor designexcellentie, belichten de flexibiliteit van het materiaal en duiden een nieuwe fase in duurzaam ontwerp.

Waar: Centrum gebied, Schellens Fabriek / Something.bigger, Bleekweg 1M

Building The Body Building

Op de DDW website schrijven ze over dit initiatief:

Ervaar dit nieuwe multifunctionele gebouw uit hout en hennep, een van de eerste in Nederland, en zie wat het vergt om duurzaam en bio-based te bouwen.

Waar: Kanaal gebied, The Body Building, Gashouder 41 , Map No. H10

Embassy of Circular & Biobased Building

Op de DDW website schrijven ze over dit initiatief:

De Embassy onderzoekt samen met stakeholders en kennispartners uit de wereld van bouw en landbouw, nieuwe perspectieven voor een duurzame leefomgeving. Via storytelling en verbeelding nemen we experts en breed publiek mee in dit onderzoek en het resultaat ervan.

TU/e Drivers of Change:BRIC-PAVILJOEN

Op het Ketelhuisplein is ook gevestigd het Bric-Paviljoen.

Op de TU/E website schrijven ze over dit initiatief:

Geen staal of beton maar vlas, houtafval en hennep. Dat zijn de natuurlijke materialen waar het organisch vormgegeven BRIC-paviljoen van gemaakt is. In het paviljoen staan meubels van mycelium (schimmeldraden). Bio-based materialen als bouwmateriaal van de toekomst? Een welkome oplossing in de weg naar duurzamer bouwen zonder grondstoffen uit te putten. BRIC onderzoekt hoe dat kan.

Het BRIC-paviljoen is deel van de gebouwen/elementen van de tentoonstelling, waarbinnen weer andere projecten te zien zijn.

Waar: Strijp-S gebied, Ketelhuisplein, Map No. 3

Met een ticket te bezoeken hennep gerelateerde initiatieven op de Dutch Design Week

Living_in_the_Dome

Op de DDW website schrijven ze over dit initiatief:

Een combinatie van organische vorm van de domes, gebouwd met natuurlijke constructie- en isolatiematerialen, hebben de laatste jaren in Polen aan populariteit gewonnen. Architectenbureau Ekocentrycy realiseert de bouw van domes in Polen sinds 2018. Zij combineren lichte houtcontructies met isolatie van hennepbeton en zijn bezig met de realisatie van verscheidene gezinswoningen, vakantiehuisjes en hotels in ronde vormen.

Waar: Sectie-C gebied, Hall 14 – C, Daalakkersweg 14 -20 , Map No. I17

Bonus: stro

STROTEC GEVELS, NATUURLIJK BIOBASED

Op de DDW website schrijven ze over dit initiatief:

Strotec maakt impact met biobased en klimaatpositief bouwen en maakt het daarmee mainstream!

Met onze ‘Next Step’ maken we een pre-assemblagelijn voor ‘Strotec Gevels’ voor woningen, scholen, kantoren en instellingen. Daarmee gaan we de groeiende marktvraag naar biobased gevels bedienen.

Waar: Strijp-S gebied, The New Block, Kastanjelaan 300 , Map No. C16