USDA keurt genetisch gemodificeerde hennepvariëteit met extreem lage THC-gehaltes goed

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) heeft recentelijk een genetisch gemodificeerde hennepvariëteit goedgekeurd die superlage niveaus van THC produceert.

0
- Advertentie -

Het Amerikaanse Ministerie van Landbouw (USDA) heeft recentelijk een genetisch gemodificeerde hennepvariëteit goedgekeurd die superlage niveaus van THC produceert berichtte HempToday vorige week. De hennep, ontwikkeld door Growing Together Research (GTR), Inc. uit Fort Wayne, Indiana, is door de USDA’s Animal and Plant Health Inspection Service (APHIS) beoordeeld en als “onwaarschijnlijk” bestempeld om een verhoogd risico op plantenziekten te vormen in vergelijking met andere hennepvariëteiten, waardoor het veilig in de Verenigde Staten kan worden gekweekt.

Verlaagd THC- en CBC-gehalte in gemodificeerde hennep

De aangepaste hennep vertoont aanzienlijk verminderde niveaus van zowel THC als cannabichromene (CBC), een minder voorkomend cannabinoïde in hennep, volgens het USDA.

De modificatie omvatte het gebruik van genen uit meerdere donoren, waaronder planten, bacteriën, een virus en minstens één kunstmatige sequentie, met als doel niet alleen THC en CBC bijna volledig te elimineren, maar ook de resistentie tegen het herbicide bialaphos te versterken.

THC heeft soms voor problemen gezorgd bij boeren, omdat planten die de federale limiet van 0,3% THC overschrijden in sommige staten moeten worden vernietigd, of producenten moeten een kostbaar proces van beperking volgen waar toegestane maatregelen dat vereisen.

Bescherming tegen plagen

Het APHIS-beoordelingsproces identificeert de plagen die waarschijnlijk op een product achterblijven wanneer het in de Verenigde Staten wordt ingevoerd en evalueert de vereiste maatregelen om te voorkomen dat deze in het land worden geïntroduceerd.

Hoewel de nieuw gecreëerde hennepvariëteit niet onderworpen is aan regels die de beweging van genetisch gemodificeerde organismen reguleren, kan deze wel onderhevig zijn aan vergunningen of quarantainemaatregelen.

GTR streeft naar THC-vrije hennepvariëteiten en verhoogde THC-productie

Naast hun inspanningen om THC-vrije hennepvariëteiten te ontwikkelen, heeft GTR verklaard dat ze werken aan het verhogen van de THC-productie in cannabisplanten.