Cornell University ontvangt miljoenen financiering voor verbetering Amerikaanse hennepteelt

De Foundation for Food & Agriculture Research (FFAR) zijn Hemp Research Consortium heeft twee subsidies verstrekt, met een totale waarde van $1,170,000, aan Cornell University voor onderzoek naar industriële hennepteelt.

0
Eerste oogst van industriele hennep in Argentinie in 50 jaar 2
Bron: argentina.gob.ar
- Advertentie -

Cornell University in Ithaca, New York, heeft twee subsidies ontvangen van in totaal $1,170,000 van de Hemp Research Consortium, een onderdeel van de Foundation for Food & Agriculture Research (FFAR), om de Amerikaanse teelt van vezelhennep te verbeteren. Dit initiatief, onder leiding van Dr. Larry Smart, heeft tot doel om hennep te ontwikkelen voor graan, vezels en CBD-productie in verschillende Amerikaanse groeiregio’s.

Beloftevolle nieuwe hennepcultivars ontwikkeld voor zuidelijke breedtegraden

Het onderzoeksteam aan Cornell werkt aan het begrijpen van het genetische mechanisme achter het tijdstip van bloei van hennep, bekend als de fotoperiode-drempel.

Ze ontwikkelen ook nieuwe hennepvariëteiten die hogere opbrengsten genereren, vooral in de lagere breedtegraden van de Verenigde Staten, waar traditionele Canadese en Europese variëteiten minder productief zijn.

Een veelbelovende toekomst voor de Amerikaanse hennepindustrie

Dit onderzoek kan een keerpunt betekenen voor de Amerikaanse hennepindustrie, met de ontwikkeling van nieuwe cultivars die zowel hoge CBD-opbrengsten als compliance met THC-regelgeving bieden.

Het aanpassen van de bloeitijd aan de breedtegraden in Amerika kan leiden tot grotere opbrengsten en diversificatie van hennepgebaseerde producten, zoals voedsel, textiel en industriële toepassingen.

Angela Records, Chief Scientific Officer van de FFAR, benadrukte in een reactie de potentie van hennep als een belangrijk gewas in de Verenigde Staten.