GreenInclusive teelt dit seizoen ruim 100 hectare vezelhennep in België

GreenInclusive zet met de uitbreiding naar België in op duurzame vezelhennepproductie en CO2-vastlegging.

0
België
- Advertentie -

GreenInclusive maakte eerder dit jaar bekend dat het haar inspanningen op het gebied van duurzame vezelhennepproductie heeft uitgebreid naar België.

Deze uitbreiding versterkt niet alleen de agrarische sector, maar draagt ook bij aan de realisatie van Europese milieudoelstellingen.

GreenInclusive vergroot impact met duurzame vezelhennepproductie in België

GreenInclusive richt haar inspanningen op de bevordering van duurzame natuurlijke grondstoffen, waaronder vezelhennep. Deze aanpak is dit jaar uitgebreid naar België. Hier werkt GreenInclusive samen met agrariërs en dienstverleners die streven naar een toekomstbestendige agrarische sector.

Dit jaar teelt GreenInclusive meer dan 100 hectare vezelhennep in België, dat een cruciale rol speelt bij het absorberen van CO2 gedurende een periode van 100 dagen.

De geoogste grondstoffen zullen worden verwerkt tot biobased bouwmaterialen, wat bijdraagt aan duurzame bouwpraktijken en milieudoelstellingen.

Transparante samenwerking voor agrarische groei en duurzaamheid

GreenInclusive onderhoudt samenwerkingsverbanden met meer dan 100 partijen binnen de agrarische sector. Deze relaties vergemakkelijken de schaalvergroting van duurzame vezelhennepproductie en betrekken steeds meer agrariërs. Opmerkelijk is de CO2-toeslag die GreenInclusive als enige ter wereld aan agrariërs uitkeert. Dit toont hun streven naar een eerlijke en transparante waardeketen waarin de inzet van alle partners wordt erkend.

GreenInclusive omarmt kortere waardeketens, waarbij het gehele productieproces van grondstof tot eindproduct geïntegreerd wordt. Dit holistische benadering draagt aanzienlijk bij aan CO2-vastlegging op grote schaal en biedt de agrarische sector nieuwe kansen om duurzame praktijken te omarmen en te groeien naar een duurzame toekomst.