Totale waarde van hennepproductie in de VS $824 miljoen in 2021

Die $824 miljoen werd gecreëerd door in 2021 54,2 duizend hectare industriële hennep te telen in de Verenigde Staten volgens de National Agricultural Statistics Service's National Hemp Report.

0
- Advertentie -

De National Agricultural Statistics Service (NASS), die feiten en cijfers over agricultuur in de Verenigde Staten bijhouden, publiceerde vorige week The National Hemp Report. Daarin zijn statistieken over het areaal, de opbrengst, de productie, de prijs en de waarde van industriële hennep in de Verenigde Staten te vinden. Zo berekende de NASS dat de totale waarde van de productie van hennep in de Verenigde Staten $824 miljoen bereikte in 2021.

Industriële hennep in Verenigde Staten aan opmars bezig

Het hennepareaal en -productieonderzoek is een onderzoek dat is uitgevoerd in het kader van een overeenkomst met de Agricultural Marketing Service (AMS) en verzamelt informatie over de totale beplante en geoogste oppervlakte, opbrengst, productie,
en waarde van hennep door gebruik in de Verenigde Staten. Het onderzoek levert kritische gegevens over de hennepindustrie om producenten, regelgevende instanties, deelstaatregeringen, verwerkers en andere belangrijke industriële entiteiten te helpen.

In de gehele Verenigde Staten werd er in 2021 54,2 duizend hectare geteeld

Uit de gegevens bleek dat opgeteld in 2021 de waarde van hennepproductie in de open lucht en onder bescherming voor de Verenigde Staten $ 824 miljoen bedroeg. In de gehele Verenigde Staten werd er in 2021 54,2 duizend hectare geteeld.

In het rapport (PDF) zijn verder gegevens te vinden over de teelt van hennep voor de toppen, zaadproductie en vezels.

Nederland ligt achter, maar er wordt aan gewerkt

Eerder vandaag publiceerden we een scoop dat het Cannabinoïden Adviesbureau Nederland (CAN) op gesprek gaat bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om te praten over Cannabidiol (CBD) uit de Opiumwet te halen en in de Warenwet te krijgen.

Mocht het CAN haar zin krijgen, zou het niet alleen een wetgevende kronkel oplossen, maar vooral ook innovatie in de hennepindustrie stimuleren.