Boeren in New York mogen als eerste legale cannabis gaan kweken

De gouverneur van New York ondertekende gisteren unieke wetgeving waardoor boeren die momenteel industriële hennep kweken, als eerste cannabis mogen gaan telen in 2022 onder voorwaarden.

0
New York
- Advertentie -

De gouverneur van New York, Kathy Hochul, kondigde gisteren aan in een persbericht dat ze wetgeving heeft ondertekend die een nieuwe voorwaardelijke cannabisteelt-licentie voor volwassenen creëert, waarmee een weg wordt gecreëerd voor bestaande New Yorkse industriële henneptelers om een voorwaardelijke licentie aan te vragen om voor in het teeltseizoen van 2022 cannabis aan te vragen voor de aanstaande cannabismarkt voor volwassen gebruik.

Volgens de wet moeten cannabistelers met een voorwaardelijke vergunning aan bepaalde vereisten voldoen, waaronder veilige, duurzame en milieuvriendelijke teeltpraktijken, deelname aan een mentorschapsprogramma voor sociale gelijkheid en betrokkenheid bij een arbeidsvredesovereenkomst met een bonafide arbeidsorganisatie.

“Ik ben er trots op dit wetsvoorstel te ondertekenen, dat de boeren in New York positioneert om de eersten te zijn die cannabis verbouwen en de veilige, rechtvaardige en inclusieve nieuwe industrie die we aan het opbouwen zijn een vliegende start te geven”, zei gouverneur Hochul in het persbericht.

“De staat New York zal het voortouw blijven nemen bij het nakomen van onze belofte om economische kansen en groei te bieden aan elke New Yorker in elke hoek van onze grote staat.”

Wat zijn die voorwaarden precies om aan te voldoen om cannabis te telen als boer in New York?

“De staat New York zal het voortouw blijven nemen bij het nakomen van onze belofte om economische kansen en groei te bieden aan elke New Yorker in elke hoek van onze grote staat.”

Met een voorwaardelijke vergunning voor het kweken van cannabis voor volwassenen kunnen boeren tot twee jaar na afgifte van de vergunning buiten of in een kas telen. Het stelt hen ook in staat om tot 1 juni 2023 cannabis toppen te produceren en te distribueren zonder een verwerker of distributeurlicentie voor volwassenen te hebben. Telers zijn beperkt tot één acre (43,560 vierkante voet, ongeveer een halve hectare) bloeiend bladerdak buitenshuis of 25.000 vierkante voet (2322 m2) in een kas en kan tot 20 kunstlichten gebruiken. Ze kunnen ook worden opgesplitst tussen buiten- en kaskweek met een maximale totale overkapping van 30.000 voet (2728m2), zolang de kasbloeiende overkapping onder de 20.000 voet (1858 m2) blijft.

Het Office of Cannabis Management (OCM) zal een vergunningaanvraagproces ontwikkelen en het programma zo snel mogelijk openen. Om in aanmerking te komen voor een Cannabis Conditional Cultivator-licentie voor volwassenen, moet een aanvrager een geautoriseerde industriële henneponderzoekspartner zijn geweest voor het ministerie van Landbouw en Markten, die hennep kweekt voor zijn niet-bedwelmende cannabinoïde-inhoud gedurende ten minste twee van de afgelopen vier jaar en in goede staat is. stand per 31 december 2021, toen het onderzoeksprogramma eindigde.

Houders van de licentie moeten ook deelnemen aan een mentorschapsprogramma voor sociale gelijkheid, waar ze training geven in cannabisteelt en -verwerking voor sociale en economische aandelenpartners, en hen voorbereiden op mogelijke rollen in de industrie. Kwekers zullen ook aan duurzaamheidseisen moeten voldoen om ervoor te zorgen dat de cannabis op een milieubewuste manier wordt gekweekt.

De actie van de gouverneur van gisteren bouwt voort op het snelle werk dat zij en het OCM hebben ondernomen om de nieuwe cannabisindustrie in New York tot leven te brengen, schrijven ze in het persbericht. New York legaliseerde namelijk vorig jaar cannabis, coffeeeshops en thuisteelt. In januari heeft de uitvoerende begroting van de gouverneur een programma van $ 200 miljoen voorgesteld dat de licentievergoedingen en inkomsten van de industrie zal gebruiken om steun te verlenen aan in aanmerking komende aanvragers uit gemeenschappen die getroffen zijn door de overcriminalisering van cannabis tijdens het verbod. De gouverneur en de wetgever kwamen ook snel in actie om binnen enkele weken na het begin van haar regering de Cannabis Control Board en OCM-leiding te benoemen.

Sinds de Raad van Bestuur zijn eerste vergadering hield op 5 oktober, heeft de OCM:

  • Het Cannabinoid Hemp-programma gelanceerd, waarbij bescherming voor het publiek werd ingevoerd en voorzieningen werden getroffen om de CBD-bedrijven in New York te helpen concurreren;
  • Toegang tot het Medical Cannabis-programma enorm uitgebreid, inclusief het machtigen van zorgverleners om te bepalen of medicinale cannabis hun patiënten kan helpen, het verlagen van de kosten door permanent af te zien van de vergoedingen voor patiënten en het toestaan ​​van de verkoop van toppen, en het uitbreiden van de lijst van aanbieders die patiënten kunnen certificeren;
  • Zijn eerste golf van community-outreach-evenementen gelanceerd met 11 regionale evenementen, waaronder een in het Spaans, die al meer dan 5.000 bezoekers trokken;
  • Een pijplijn ontwikkeld van getalenteerde professionals om zich bij het groeiende team van het Office aan te sluiten en bouwde de infrastructuur om het kantoor te ondersteunen.