Werkgroep presenteert wetsvoorstel industriële hennep regulering Suriname

De werkgroep ‘Implementatie Industriële Hennepteelt’ heeft een wetsvoorstel dat industriële hennep moet reguleren in Suriname gepresenteerd.

0
Suriname
- Advertentie -

In mei eerder dit jaar heeft de president van Suriname Santokhi de werkgroep ‘Implementatie Industriële Hennepteelt’ geïnstalleerd. Het kleinste land van Zuid-Amerika wil ook gaan profiteren van de wereldwijde opkomst van hennep en CBD. Gisteren maakte Dagblad Suriname bekend dat het de werkgroep een eerste conceptwet heeft gepresenteerd om industriële hennep te reguleren.

Update, 5 september 2023: Surinaamse parlement keurt Wet Industriële Hennepteelt goed

Werkgroep presenteert wetsvoorstel dat industriële hennep moet reguleren in Suriname

De werkgroep kreeg drie maanden de tijd, maar deed er dus een aantal maanden langer over. Het wetsvoorstel zal nu verder bestudeerd worden door de juristen van het kabinet van de president en het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Daarna zal het parlement nog uitgebreid de mogelijkheid hebben om het wetsvoorstel te discussiëren.

“Het eerste traject is afgerond en wij zullen ons nu buigen over het beleidsaspect de hennepindustrie regarderend”

“Het eerste traject is afgerond en wij zullen ons nu buigen over het beleidsaspect de hennepindustrie regarderend”, aldus Mohamed Rakieb Khudabux laat Dagblad Suriname weten, die leiding geeft aan de werkgroep.

Verder laat het Dagblad weten dat de president Santohki al heeft laten weten dat het wiel niet opnieuw hoeft worden uitgevonden en ze kunnen leren van andere landen die al industriële hennep beleid hebben gemaakt. Bij toekomstige overlegmomenten zal ook de private sector worden betrokken.

Nog geen verdere regulering van cannabis

Verdere legalisatie of productie van cannabis wil Santokhi nog niet aan, liet hij weten afgelopen mei: “Dit is noodzakelijk om ons internationale reputatie en ons gezag te kunnen waarborgen, maar ook om de nationale volksgezondheid te kunnen blijven beschermen.”