Productreview: Dutch Harvest thee (Hemp & Herbs en Sleepy Hemp)

Mauro probeerde de 'Hemp & Herbs' en 'Sleepy Hemp' van Dutch Harvest, winnaar van de Cannabis Industrie Awards categorie Startup van het jaar.

0
Dutch-Harvest-thee-hemp-en-herbs-sleepy-hemp
- Advertentie -

Eind vorig jaar won Dutch Harvest de Cannabis Industrie Awards 2021 categorie Startup van het jaar. Dat en enkele andere redenen waren voor mij genoeg om zelf eens twee verschillende producten te bestellen en eens aan de tand te voelen: ‘Hemp & Herbs’ en ‘Sleepy Hemp’.

Steeds meer thee aan het drinken, voornamelijk voor het slapen gaan

Met name sinds ik vrijwel geen koffie meer drink (alleen in noodsituaties) en sinds ik COVID-19 had in het begin van de maand december, is de drang naar het drinken van thee steeds groter. Ik had eerder al eens ervaring met hennep kamille thee, die ik erg geschikt vond als thee zo net voor het slapen. Maar omdat die thee op was en ik met het virus thuis zat, besloot ik ook deze twee producten van Dutch Harvest te bestellen.

Voordat ik het echt kon gebruiken, heb ik nog wel een thee ei moeten kopen. De thee van Dutch Harvest komt niet in de bekende kleine zakjes thee, maar zul je zelf moeten afmeten in je thee ei voor consumptie. Een thee ei kan je bij je bestelling doen als je via de Dutch Harvest website besteld overigens, maar dat spotte ik pas tijdens het maken van deze review. Ook kan je via de website theezakjes bestellen als je ze zelf wilt gaan vullen.

Soorten thee en ingrediënten

De thee kan je bestellen via de website, of kopen bij een van de verkooppunten. Per stuk staan ze op de website voor vijf euro, maar daar komen nog wel verzendkosten bij. Naast de twee soorten thee die meer voor het slapen zijn, zijn er nog drie andere soorten beschikbaar: Hemp en Turmeric, Hemp Chai en Simply Hemp.

De Hemp en Herbs thee bevat hennepblad en -bloem (65%), kamille, pepermunt, gember, lindebloesem en goudsbloem.

Dutch Harvest Hemp en Herbs
Hemp & Herbs

Terwijl de Sleepy Hemp hennepblad en -bloem (53%), anijszaad (19%), kamille, hop, kaasjeskruid, valeriaan (4%) lavendel.

Dutch Harvest Sleepy Hemp
Sleepy Hemp

Alle thee bevat CBD en CBDA zoals van nature voorkomt in de hennepplant.

Daarbij moeten we wel opmerken dat je de Sleepy Hemp niet in combinatie met alcohol moet nuttigen. Alcohol en valeriaan versterken elkaar in versuffende zin.

dutch harvest thee ingrediënten
De achterkant van de verpakkingen met de ingrediënten.

Ervaring

Het gaat me in dit geval dus voornamelijk om de steun van de thee bij het slapen gaan. Tot dusver ben ik zeer tevreden en zet ik vrijwel elke avond wel een kopje. Ook heb ik de andere reeds genoemde hennep met kamille thee nog eens geprobeerd ter afwisseling. Daarbij heb ik toch echt het gevoel dat ik bij de twee genoemde thee van Dutch Harvest meer hulp krijg bij het in slaap vallen.

Verder zijn ze beiden smakelijk. Aanvankelijk viel de geur en smaak me tegen, maar dat bleken de bijwerkingen te zijn van de COVID infectie… Inmiddels kan ik er wel volledig van genieten.

Ze ruiken ook daadwerkelijk anders. Ook zou ik zeggen dat de Sleepy Hemp de naam eer aan doet en echt het in slaap vallen bevorderd. Meer dan de andere thee.

Dat er CBD in de thee zit, kan ook wel eens goed van pas komen gezien ik, en wellicht meerdere lezers, voor het slapen gaan nog wat THC nuttigen (door bijvoorbeeld te roken of te verdampen).

Probleem daarbij kan alleen zijn dat het je niet echt helpt bij het in slaap vallen. Zeker als je gedachten maar door blijven racen. De CBD heft daarvoor in de plaats het effect van de THC enigszins op lijkt het, waardoor je echt tot rust komt en makkelijker in slaap kan vallen.

Voordelen

  • Fijne smaak
  • Helpt bij in slaap vallen
  • Hennep van Nederlandse bodem

Nadelen

  • Hebt een thee ei nodig voor gebruik

Conclusie

Ik ben zeker tevreden over mijn aankoop en ik denk dat ik zeker weer nieuwe bestel wanneer ze op zijn. De Sleepy Hemp bestel ik zeker nogmaals, de andere thee vervang ik misschien door een ander product dat meer oppeppend is voor overdag. Verder is het natuurlijk fijn om thee van Nederlandse bodem te nuttigen. De hennep is overigens afkomstig van Dun Agro.

De thee van Dutch Harvest kan je bestellen voor vijf euro per stuk exclusief verzendkosten via de webshop of kan je kopen bij een van de verkooppunten. Het minimale bestelbedrag bedraagt 10 euro. Verzendkosten zijn 4,95 euro. Verzending is gratis bij bestellingen boven de 40 euro.

REVIEW OVERZICHT
Geur
8
Smaak
8
Prijs
7
Vorige artikelEerste legale industriële hennep geoogst in Pakistan
Volgende artikelFrankrijk verbiedt CBD wiet verkoop, consumptie en bezit
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl en hennepindustrie.nl, is mede-oprichter van de HomeGrown Cup, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016 waarmee hij ook Cannabis Bevrijdingsdag in goede banen hielp leiden. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
productreview-dutch-harvest-thee-hemp-herbs-en-sleepy-hempIk ben zeker tevreden over mijn aankoop en ik denk dat ik zeker weer nieuwe bestel wanneer ze op zijn.