Plantics presenteert verkeersborden van hennep die volledig recyclebaar

Het Natuurlijk Verkeersbord is gemaakt van 100% natuurlijk hennepcomposiet met grondstoffen die lokaal worden geoogst en verwerkt.

0
verkeersbord van hennep plantics
Bron: Plantics
- Advertentie -

Eerder deze maand maakte het bedrijf Plantics bekend dat ze een verkeersbord van hennep kunnen maken dat volledig recyclebaar is.

Op hun website schrijven ze er het volgende over (vrij vertaald):

De Plantics 3D vormbare hennepcomposiet kan worden gebruikt voor wegwijzers of uithangborden, zowel voor binnen als buiten. Een voorbeeld is het Natural Traffic Sign dat in nauwe samenwerking met onze partner HR Groep Streetcare is ontwikkeld. Het Natuurlijk Verkeersbord is gemaakt van 100% natuurlijk hennepcomposiet met grondstoffen die lokaal worden geoogst en verwerkt. Het is een uitstekend milieuvriendelijk alternatief voor een aluminium verkeersbord en alle op fossiele brandstoffen gebaseerde oplossingen die tegenwoordig bestaan.

Superieur: duurzaamheid, weersbestendigheid, natuurlijke uitstraling, lichtgewicht, recyclebaar, niet-toxisch bindmiddel.

Natuurlijk: 100% plantaardig, fossielvrij, circulair, CO2-opslag, MKI Milieukosten bijna nul, lokaal.

Normaliter worden verkeersborden gemaakt van aluminium en niet-herbruikbare grondstoffen. Naast dat je eerst al aluminium moet hebben wat niet milieuvriendelijk is, is het na gebruik of bij beschadiging vrij nutteloos.

De hennep voor de verkeersborden is overigens afkomstig van Hempflax.