Nog 58 hennepboeren in New York mogen alvast THC gaan kweken

In totaal zijn er nu 146 hennepboeren in de staat New York die nog dit jaar recreatieve wiet mogen gaan verbouwen die later dit jaar te koop zal zijn.

0
New York
- Advertentie -

Nadat eerder al 52 hennepboeren een vergunning hadden gekregen om te gaan kweken voor de recreatieve markt, hebben vorige week nog 58 boerderijen het definitieve okay gekregen om THC-rijke wiet te gaan kweken. Eerder deze maand kregen 36 boerderijen ook al goedkeuring, wat het totaal nu naar 146 brengt.

146 boerderijen gaan voor de legale wiet in de staat New York zorgen

Het nieuws werd gebracht door de New York State Office of Cannabis Management op Twitter:

Vrij vertaald:

NIEUW: De New York State Cannabis Control Board heeft nog eens 58 vergunningen voor het kweken van cannabis voor volwassenen goedgekeurd voor boerderijen in de hele staat.

Dit brengt ons op een totaal van 146 New Yorkse-boerderijen die producten verbouwen om DIT JAAR te verkopen bij cannabiswinkels in de detailhandel.

Het was me ontgaan, maar eerder deze maand werden er dus ook al 36 aan de initiële 52 toegevoegd.

Vrij vertaald:

NIEUW: De New York State Cannabis Control Board heeft nog 36 vergunningen voor het kweken van cannabis voor volwassenen goedgekeurd voor boerderijen in de hele staat.

NY’s familieboeren verbouwen producten om DIT JAAR te verkopen in cannabiswinkels die eigendom zijn van New Yorkers die getroffen zijn door de criminalisering van cannabis.

Opmerkelijke gang van zaken

De gang van zaken is best opmerkelijk te noemen. Nergens anders op de wereld hebben boeren die eerder industriële hennep kweekten, bijvoorbeeld voor de vezelhennep en/of de CBD inhoud, de mogelijkheid gekregen om ook THC-rijke cannabis te kweken. Dat zou vergelijkbaar zijn met als in Nederland ineens ook Dun Agro en Hempflax voor de coffeeshops zouden mogen gaan kweken.

Maar het zal wel betekenen dat er dit jaar al wiet in de schappen zal liggen om gekocht te kunnen worden door volwassenen. En het ziet er naar uit dat hiervoor geen stroom nodig zal zijn, maar alleen de zon als energiebron.