Marokko’s cannabisagentschap is voor het eerst samengekomen

Eind vorige week werd bekend dat het net opgerichte Marokkaanse cannabisagentschap voor het eerst is samen gekomen.

0
Marokko
- Advertentie -

Het is al een tijdje bekend dat Marokko medicinale cannabis en industriële hennep teelt aan het legaliseren is in drie Marokkaanse provincies. Eind vorige week werd bekend dat het net opgerichte cannabisagentschap voor het eerst is samen gekomen.

Aanstaande lancering van vergunningsprocedures voor lokale boeren

Voor zijn eerste vergadering, onder voorzitterschap van minister van Binnenlandse Zaken Abdelouafi Laftit, keurde de raad van bestuur van het “Nationaal Agentschap voor de Regulering van Cannabisactiviteiten” (ANRAC) zijn organigram en budget voor het jaar 2022 goed.

Deze openbare structuur is verantwoordelijk voor het controleren van alle stadia van de productieketen, van de invoer van zaden en de certificering van planten tot het op de markt brengen van cannabisproducten.

Het actieplan omvat met name de aanstaande lancering van vergunningsprocedures voor nationale en internationale exploitanten in de legale cannabisindustrie.

Het agentschap zal ook de eerste verwerkings- en productiecoöperaties moeten opzetten, die uitsluitend uit lokale telers bestaan.

De laatste zes technische decreten die nodig zijn om de wet uit te voeren, werden vorige week donderdag gepubliceerd in het officiële bulletin, vertelde een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan AFP.

Geen regulering van cannabis voor recreatieve doeleinden zoals hasj

Maar als je dacht dat Marokko dus ook de teelt voor hasj hiermee reguleert, dan heb je het echt mis. Misschien op termijn, maar voor nu willen ze zo veel mogelijk hasj boeren in het rif gebied omtoveren tot medicinale cannabis en vezelhennep kwekers. De gevolgen voor de traditionele productie en daarmee de export naar Nederland, zullen groot zijn. Zo kan de vezelhennep en medicinale cannabis pollen ook de overgebleven hasj velden aantasten. Als ze zelf al niet geconverteerd zijn in legale boeren.