11e International Hemp Building Symposium op 10-11 oktober in Amsterdam

Het 11e International Hemp Building Symposium brengt experts samen om te discussiëren over de rol van koolstofkredieten en de nieuwste technologieën in de hennepbouw.

0
Elfde internationale bouwen met hennep symposium in amsterdam
- Advertentie -

Het International Hemp Building Symposium van dit jaar, gepland voor 10-11 oktober in Amsterdam, zal de rol van koolstofkredieten en de nieuwste ontwikkelingen in de hennepbouwsector in de schijnwerpers zetten.

Koolstofkredieten en de Hennepbouw Sector

Op de eerste dag van het symposium zal Nando Knodel, mede-oprichter van HempConnect, spreken over het onderwerp koolstofkredieten en hoe dit verband houdt met de hennepbouwsector.

Knodel is tevens de auteur van een recente paper getiteld “Koolstof in Hennep,” waarin wordt gesuggereerd dat het huidige tekort aan gecertificeerde koolstofkredieten een kans biedt voor hennep.

Zijn bedrijf richt zich op circulaire landbouw en het verwijderen van koolstof door het gebruik van hennep in combinatie met pyrolyse.

Wetenschap & Technologie in de Hennepbouw

Daarnaast zullen er presentaties zijn over onderzoekswetenschap, nieuwe technologieën en producten tijdens deze 11e editie van het symposium, georganiseerd door Steve Allin, Directeur van de International Hemp Building Association (IHBA).

Verschillende experts zullen spreken, waaronder Robert Schwemmer van Silent Fiber (Duitsland), Remi Loren van Ekolution AB (Zweden) en Chloe Donovan van Natural Building Systems Ltd (Verenigd Koninkrijk).

Demonstraties en Veldexcursie: Innovatie in Actie

Het symposium biedt ook praktische demonstraties van hennepverwerkingsapparatuur.

Kristaps Eglitas zal bijvoorbeeld de HurdMaster MD1000Air demonstreren, een micro-ontvezelmachine die hij heeft ontwikkeld en die wereldwijd wordt verkocht.

Damien Baumer van Ereasy (Frankrijk) zal een hennepbetonspuit demonstreren door nat materiaal aan te brengen op de prototype bekisting van een noodwoningkoepel.

Tot slot zullen deelnemers de kans krijgen om een veldexcursie te maken naar het indrukwekkende hennepbetonproject dat wordt uitgevoerd bij het stadhuis van Voorst in Twello, Nederland.

Steve Allin, die al 20 jaar actief is in de hennepbouwsector en het IHBA leidt, is de drijvende kracht achter dit symposium. Hij heeft over de hele wereld gebouwd met hennep en het gebruik van hennep in de bouw gepromoot. Hij is tevens de auteur van meerdere boeken, waaronder “Hemp Buildings: 50 International Case Studies” (Seedpress, 2021) en “Building with Hemp” (Seed Press, 2005, 2012), evenals een uitgebreide verzameling papers over op hennep gebaseerde bouwtechnieken.

Voor meer informatie en tickets, ga je naar de website van de International Hemp Building Association (IHBA).