Vezelhennep kweker Dun Agro breidt uit naar de Verenigde Staten

Dun Agro gaat dit jaar zelfs al vezelhennep oogsten in Indiana en Idaho, maar de verwerkingsfaciliteit is pas volgend jaar klaar.

0
- Advertentie -

Het Nederlandse vezelhennep bedrijf Dun Agro gaat uitbreiden naar de Verenigde Staten door een Noord-Amerikaans hoofdkantoor op te zetten en het bouwen van de eerste in de VS gevestigde verwerkingsfaciliteiten in de staat Indiana, berichtte Hemp Today vorige week.

Dun Agro gaat dit jaar al vezelhennep oogsten in Indiana en Idaho

Het bedrijf liet Hemp Today weten dat de activiteiten in Indiana zullen worden gemodelleerd naar het verticaal geïntegreerde complex in Oude Pekela in Groningen, waar het bedrijf een milieuvriendelijke fabriek heeft die vezels en andere hennepmaterialen produceert voor een breed scala aan toepassingen.

“De partnerschappen die we in Indiana hebben opgezet, zijn nog maar het begin(…)”

“De partnerschappen die we in Indiana hebben opgezet, zijn nog maar het begin en hebben Dun Agro enorm geholpen bij het bouwen van een sterke basis in de staat”, aldus CEO Albert Dun tegen Hemp Today. “De uitbreiding zal een aanzienlijke impact hebben op het vermogen van het bedrijf om te voldoen aan de snelgroeiende vraag naar consumentenhennepproducten in de VS.”

De Amerikaanse faciliteit zal naar verwachting medio 2023 operationeel zijn, maar Dun Agro zei dat het groeit en dit jaar al hennep zal oogsten in Indiana en Idaho. Het is nu bezig met het identificeren van een tweede locatie voor ontwikkeling en zegt dat het de mogelijkheden onderzoekt met tribale regeringen terwijl het uitbreiding nastreeft. “De mogelijkheden op Tribal-landen zijn een prioriteit en we zullen potentiële stammen blijven identificeren om mee samen te werken”, legde La Vonne Peck van Dun Agro Hemp Group uit aan Hemp Today.

Mocht het er dus toch van komen dat de nieuwe landbouwregels roet gooien in het eten van de vezelhennepindustrie in Nederland, kan Dun Agro hoe dan ook verder aan de slag in de Verenigde Staten. Het ministerie van landbouw heeft overigens inmiddels gereageerd. Mogelijk komt er een uitzondering voor industriële hennep.

Vorig jaar ging daarnaast de CannaStemBus door het land, waarbij ook een bezoek werd gedaan aan Dun Agro. In onderstaande video is de reportage te bekijken.