Thailand legaliseert industriële hennep productie, import, export, distributie en bezit

De verordening maakt de productie, import, export, distributie en bezit van industriële hennep mogelijk.

0
Thailand
- Advertentie -

Vanaf vandaag kan iedereen zich registreren om industriële hennep te kweken, verhandelen en mag je het in bezit hebben in Thailand door een nieuwe ministeriële regeling die vandaag van kracht wordt.

Industriële hennep nu legaal in Thailand

De verordening maakt de productie, import, export, distributie en bezit van industriële hennep, een verdovend middel van het type 5, mogelijk.

productie, import, export, distributie en bezit van hennep mogelijk

Adjunct-secretaris-generaal Supattra Boonserm van de Food and Drug Administration (FDA) zei dat minister van Volksgezondheid Anutin Charnvirakul de ministeriële regeling donderdag had ondertekend, aldus de Bangkok Post.

Volgens de regels kan iedereen – telers, openbare en particuliere sectoren en leden van het publiek – toestemming vragen om hennep te kweken voor alle doeleinden – commercieel, medicinaal, educatief, onderzoek of cultureel.

Ze kunnen alle delen van de plant gebruiken, verwerken of er waarde aan toevoegen, zoals het maken van hennepextracten, kruidendranken, cosmetica en andere producten, zei de adjunct-secretaris van de FDA volgens de Bangkok Post.

Exportvergunningen voor hennep kunnen worden aangevraagd en de zaden kunnen ook binnen vijf jaar nadat de verordening van kracht wordt, worden geïmporteerd, liet de FDA weten.

Geïnteresseerde mensen kunnen toestemming vragen bij de volksgezondheidskantoren waar de plant wordt gekweekt, of bij de FDA in het geval van Bangkok. Zaadimporteurs kunnen vergunningen aanvragen bij de FDA, zei mevrouw Supattra.

Thailand haalde eerder al cannabis van lijst 5 verboden middelen

In november vorig jaar haalde Thailand cannabis van lijst 5 van de verboden middelen, wat meer onderzoek naar medicinale eigenschappen mogelijk maakt.

Al Jazeera maakte daarnaast een uitgebreide documentaire over medicinale cannabis in Thailand die het kijken waard is.