Onderzoekers isoleren stofje dat zorgt voor stankoverlast cannabis kwekerijen

Een onderzoeksteam uit de VS heeft het stofje gevonden wat traditioneel voor stankoverlast zorgt bij de kweek van cannabis en industriële hennep: 3-methyl-2-buteen-1-thiol (321 MBT).

0
- Advertentie -

Een onderzoeksteam bestaande uit Byers Scientific, Iowa State University en in Texas gevestigde geurdeskundigen maakte bekend in een persbericht dat het ze is gelukt om de vluchtige chemische stof te isoleren en identificeren die primair verantwoordelijk lijkt te zijn voor stankoverlast die vaak wordt gemeld bij commerciële cannabis en industriële hennepteelt.

3-methyl-2-buteen-1-thiol (321 MBT) is de boosdoener van stankoverlast

Door gebruik te maken van een triangulatiebenadering van analytische chemie (dwz SPME-vezel, gaschromatografie-massaspectrometrie en GC-olfactometrie-analyse), studie van bladomhullingen en veldobservatie, was het team van onderzoekers in staat om te isoleren, identificeren, meten en uiteindelijk te concluderen dat de verbinding 3-methyl-2-buteen-1-thiol (oftewel 321 MBT) de belangrijkste bron is van de traditionele geur van cannabis verantwoordelijk voor stankoverlast.

Ook verantwoordelijk voor voor het skunky-achtige aroma en smaakdefect in door licht aangetast bier

De verbinding is ook dezelfde geurige vluchtige chemische stof waarvan eerder is gemeld dat deze de verantwoordelijkheid draagt ​​voor het skunky-achtige aroma en smaakdefect in door licht aangetast bier.

Historisch gezien werd de onaangename geur van cannabis vaak in verband gebracht met terpenen. Terpenen zijn niet-gespecificeerde leden uit de enorme reeks van nature voorkomende vluchtige koolwaterstoffen die vaker worden geassocieerd met de bekende aroma’s van citrus en ander fruit, eucalyptusbladeren en koolwaterstofoplosmiddelen enzovoorts.

Deze gerapporteerde ontdekking van het feitelijke verband tussen ‘skunky’ cannabis en 321 MBT ondersteunt de meer overtuigende verwachting van een zwavelcomponent binnen het chemische profiel van de emissie van cannabisplanten. Achteraf gezien zou de relatie tussen ‘skunky’ bier en cannabis waarschijnlijk niet verrassend moeten zijn, aangezien de ‘skunky’ biergeur afkomstig is van hop die tot dezelfde plantenfamilie (Cannabaceae) behoort als cannabis en industriële hennep.

Stofje ook gevonden in klieren van een stinkdier

Echter misschien meer verrassend is dat eerder onderzoek naar geurstoffen door de samenwerkende consultants ook hebben aangetoond dat MBT daadwerkelijk mede-verantwoordelijk is voor de geur in echte skunkolie, zoals gewonnen uit skunk-muskusklier. Een stinkdier dus. In deze eerdere onderzoeken werd MBT beoordeeld als de tweede in geurimpactprioriteit, de tweede alleen na E-2-buteen-1-thiol.

(…)slechts de eerste cruciale stap is om deze kwestie volledig te onderzoeken

Hoewel deze ontdekking interessant is en echte vooruitgang vertegenwoordigt in het wetenschappelijk begrip van de bron van de kenmerkende en verdeeldheid zaaiende geur van cannabis, waarschuwen de onderzoekers dat dit slechts de eerste cruciale stap is om deze kwestie volledig te onderzoeken. Onderzoek naar bladomhullingen onthult andere thiolen die aanwezig zijn in de plantemissies en, nog belangrijker, andere verbindingen in de gasfase-emissies en atmosferische reacties van de plant kunnen de perceptie en meting van 321 MBT aanzienlijk beïnvloeden. Er worden momenteel inspanningen geleverd om de geur en de meest geschikte manier van mitigatie verder te evalueren.