Nieuw industriële hennep museum in Nauerna, Noord Holland

Een nieuw industriële hennep museum komt er aan in samenwerking met het Hash Marihuana & Hemp Museum uit Amsterdam.

0
- Advertentie -

In de molen De Paauw in Nauerna, Noord Holland, opent 3 oktober een nieuw museum over industriële hennep. Dat maakte gisteren het Noordhollands Dagblad bekend.

Hash Marihuana & Hemp Museum uit Amsterdam is betrokken

Volgens het Noordhollands Dagblad is het opgezet door stichting Zaanse Pakhuizen, wat ook de eigenaar is van het Hash Marihuana & Hemp Museum in Amsterdam.

aan de Nauernasche Vaart ooit bijna dertig hennepklopmolens die hennep verwerkten

Volgens het Noordhollands Dagblad stonden aan de Nauernasche Vaart ooit bijna dertig hennepklopmolens die hennep verwerkten voor onder andere de zeildoekindustrie.

In de 17de en 18de eeuw was de Zaanstreek wereldmarktleider in de hennepindustrie.

Hennep zorgde er dus mede voor dat de Nederlandse koopvaardij zo succesvol was. Iets waar we nog tot op de dag van vandaag van profiteren.

Goed nieuws dat hashmuseum is betrokken

In ieder geval, als het Hashmuseum is betrokken bij het nieuwe museum betekent dit alleen maar goed nieuws. Het Hashmuseum beschikt namelijk over een unieke en brede collectie, gestart en opgericht door Ben Dronkers. Ben Dronkers is de oprichter daarnaast van cannabis zadenbank Sensi Seeds en industriële hennep kweker Hempflax, dat ook betrokken is bij het nieuwe museum. Het museum beheert en stelt een unieke collectie tentoon die alle aspecten van cannabis omvat, fungeert als kenniscentrum, wetenschappelijk onderzoek faciliteert en een belangrijke informatieve rol speelt.

Cannabis News Network onder productie van Steven Kompier produceerde een YouTube miniserie over enkele van de te bekijken werken in het Hashmuseum. Daarin komen onder andere aanbod de Reefer Madness propaganda stukken, het Cruydt-Boeck van Rembert Doedens (1644), het schilderij van Sorgh, Club de Hashishins in Parijs en enkele oude items die laten zien dat medicinale cannabis al veel eerder werd gebruikt. De serie is hieronder te zien.