Wereldwijde markt voor hennep proteïne zal groeien met 15,2% per jaar

De wereldwijde markt voor hennep proteïne zal naar verwachting groeien met 15,2% per jaar tijdens de periode van 2019-2024.

0
- Advertentie -

De wereldwijde markt voor hennep proteïne zal naar verwachting groeien met een compound annual growth rate (CAGR) van 15,2% tijdens de voorspelde periode 2019-2024. Dat meldt Research And Markets deze week in een persbericht.

Hennep proteïne is zeer voedzaam en gemakkelijk verteerbaar

Hennep heeft veel bijzondere eigenschappen die het anders maken in de plantenindustrie. Een daarvan is: De DNA-structuur is nauw afgestemd op het menselijk DNA en daarom voedt het als voedselbron het lichaam in een perfecte verhouding. Hennep is van nature glutenvrij, niet GMO, vrij van trypsineremmers en vrijwel vrij van enige vorm van restchemicaliën. Hennep proteïne is zeer voedzaam en gemakkelijk verteerbaar.

Hennep proteïne is het industriële bijproduct van hennepzaden. Er is veel vraag naar hennep proteïne in poedervorm in vergelijking met de vloeibare vorm vanwege de langere houdbaarheid, het gemak en andere daarmee samenhangende factoren.

Verhoogde vraag naar hoogwaardige, plantaardige en veilige proteïne

Consumeren van plantaardig eiwit kan helpen bij het verminderen van het risico op ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker

Dierlijke eiwitten hebben de afgelopen jaren verschillende controverses ondergaan, met betrekking tot de kankerverwekkendheid van het rood vlees en de antibioticaresiduen die in vlees worden aangetroffen. De opkomende trend van veganisme heeft ook bijgedragen aan het verhogen van de inkomsten van de markt. Bovendien hebben minimaal verwerkte en chemicaliënvrije consumptiepatronen ook een kans voor de markt geopend. Studies hebben ook aangetoond dat het consumeren van plantaardig eiwit kan helpen bij het verminderen van het risico op ziekten zoals hart- en vaatziekten en kanker.

Bovendien heeft het verschillende andere voordelen, zoals booster voor het immuunsysteem, gewichtsonderdrukker en het vermogen om de bloeddruk en het cholesterol te verlagen. Bovendien heeft hennep-eiwit het hoogste percentage eiwit als totaalgewicht, dus het kan worden beschouwd als een geschikte vervanger voor dierlijk eiwit.

Noord-Amerika komt naar voren als belangrijke markt voor hennep proteïne

De Verenigde Staten zijn leidende markt voor hennep proteïne in de Noord-Amerikaanse regio. De belangrijkste vooruitgang voor de hennepindustrie in de Verenigde Staten kwam in 2014 met de goedkeuring van de Amerikaanse Farm Bill die staten toestond om proefprogramma’s voor hennep uit te voeren. De toestemming van de federale overheid is echter nog steeds de verplichte vereiste.

Omdat hennep ook van dezelfde plantensoort, Cannabis sativa, is als cannabis, is de productie ervan in de Verenigde Staten beperkt. Het gemak van regelgeving zal de algehele markt voor hennepeiwitten in de Verenigde Staten verder stimuleren.

Competitief landschap

De wereldwijde markt voor hennepeiwitten is een gefragmenteerde markt met de aanwezigheid van verschillende spelers. Toonaangevende fabrikanten op de markt voor hennepeiwitten richten zich op het benutten van kansen die worden geboden door opkomende economieën zoals India en China om hun inkomstenbasis uit te breiden. Bedrijven nemen in toenemende mate hennepeiwitten op in hun producten, zoals voedingsrepen, tortillachips, pretzels en bier.

Meer lezen? Ga naar de website van Research and Markets om het hele rapport te verkrijgen en lezen.