Hennepleer uit restafval van vezelhennep als duurzaam alternatief

Duurzaam kunstleer uit restafval van vezelhennep? Revoltech heeft een alternatief dat ook in het Duitse klimaat goed toepasbaar is.

0
- Advertentie -

Revoltech maakt duurzaam kunstleer uit restafval van vezelhennep. Op zoek naar werkelijk duurzame producten en productiemethoden vonden drie studievrienden een alternatief dat ook in het Duitse klimaat goed toepasbaar is. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt in een interview met de eigenaren.

Duurzaam kunstleer uit restafval van vezelhennep

https://www.instagram.com/p/CdfqhHdtXOl/

De eigenaren van Revoltech (vlnr: Montgomery Wagner, Lucas Fuhrmann en Julian Mushövel) poseren met hun producten in onverwerkte vorm.

Er waren al wel voorbeelden van ‘veganistisch leder’, gemaakt uit vezelresten van o.a. bananen en ananas. De heren zochten een alternatieve grondstof die duurzaam in te zetten is in Duitsland en vonden dat in industriële hennep. Het resultaat mag er wezen: een product genaamd ‘Lovr’ dat de meeste eigenschappen evenaart van chemische kunstledervarianten zonder toegevoegde chemicaliën.

Lovr is een acronym dat staat voor “Lederähnlich, ohne Plastik, vegan, reststoffbasiert”. De vertaling is “zoals leer, zonder plastic, vegan, gebaseerd op restmaterialen”. Door deze eigenschappen is Lovr volledig biologisch te fabriceren en compleet recyclebaar. De startup Revoltech heeft vanwege deze ontwikkeling een investering van een seed-investeringsbedrijf binnengehaald.

https://www.instagram.com/p/CY00D1-tv-y/

De volgende fase is het industrialiseren van het productieproces. Dat is ook nodig, de auto-industrie heeft al aangegeven interesse te hebben in het materiaal. De toepassing zou de bekleding van autostoelen zijn. Maar ook meubels en schoeisel zijn in trek – het huidige onderzoek gaat de duurzaamheid van het materiaal bij intensief gebruik testen.