Gemalen en gepelde hennepzaden verboden in België, uit de schappen

Consumenten die deze producten hebben gekocht, worden gevraagd 'ze niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt waar ze zullen worden terugbetaald.'

0
- Advertentie -

Omdat het in België verboden blijkbaar is om producten op basis van hennepzaad te verkopen, moet gemalen en gepelde hennep uit de schappen worden gehaald berichtte knack.be gisteren.

Update: THC limiet in hennepzaad sinds 1 januari 2023 gereguleerd door EU

Gemalen en gepelde hennepzaden toch verboden in België

Biofresh Belgium haalt daarom in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), zijn gemalen en gepelde hennep uit de handel.

De producten die uit de schappen worden verwijderd zijn:

  • Gemalen hennep “Hemp milled whole seed – Original”
  • Gemalen hennep met lijnzaad
  • Chia “Hemp Milled whole seed with flax & chia seeds”
  • Gepelde hennep van het merk Linwoods

Consumenten die deze producten hebben gekocht, worden gevraagd ‘ze niet te consumeren en terug te brengen naar het verkooppunt waar ze zullen worden terugbetaald.’

Een bijzondere ‘turn of events’, want eigenlijk werd aangenomen dat hennepzaden in wat voor vorm dan ook wel legaal zijn. Zelfs in landen als België, maar blijkbaar niet dus. Wat ook wel bizar is dat ze reppen over producten op basis van hennepzaad, maar juist de losse gemalen en gepelde hennepzaden uit de schappen moeten. We zijn dan ook benieuwd of er nog meer producten uit de schappen gehaald zullen worden binnenkort in België.

De vraag is verder of er ook maar één consument zijn aangekochte producten netjes terug gaat brengen. Alhoewel, in België lijkt alles mogelijk.