Eiland Fiji onderzoekt industriële hennep mogelijkheden

Het eiland Fiji, gelegen ongeveer 2000 km ten noord-oosten van Nieuw-Zeeland, gaat de mogelijkheden onderzoeken voor het verbouwen van industriële hennep.

0
fiji
- Advertentie -

Procureur-generaal en minister van Economie Aiyaz Sayed-Khaiyum vertelde het parlement vorige week dat de overheid van Fiji een onderzoek is gestart naar de teelt van industriële hennep als een alternatieve vorm van landbouw. Maar ze willen absoluut nog niet aan het kweken van (medicinale) cannabis met hoog THC-gehalte.

Fiji gaat mogelijkheden verbouwen industriële hennep onderzoeken

“Sommige landen produceren natuurlijk hennep voor medicinale doeleinden, die eigenlijk hogere THC-waarden heeft. Onze focus ligt natuurlijk op de industriële hennep met een laag THC-gehalte,” zei Sayed-Khaiyum in antwoord op een vraag van oppositieparlementslid Lenora Qereqeretabua, die de studie naar industriële hennep zou uitvoeren die wordt beschreven onder hoofdstuk 50 van de begrotingsramingen 2021-2022.

“Om te kunnen kijken waar de beste plaats is om industriële hennep te planten, wanneer we het moeten planten, moeten we bijvoorbeeld kijken naar de markten, wie het zal kopen, waar we het kunnen verkopen, zullen we moeten kijken naar het klimaat en de bodembehoefte,” voegde hij er aan toe. “(…) Dus je moet contact opnemen met het ministerie van Landbouw, we moeten kijken of het op dit moment niet gaat interfereren met andere landbouwproducten.”

Voldoen aan internationale normen

Verder liet hij weten dat er een breed begrip moest zijn van hoe deze hennep kan worden verbouwd en ook moet voldoen aan internationale normen.

“We zullen samenwerken met het ministerie van Landbouw en verschillende andere internationale instanties, waaronder lokale instanties en natuurlijk met de particuliere sector praten om de belangstelling voor de productie te bezien.”

“Het is dus een hele reeks mensen die geraadpleegd zouden moeten worden,” aldus Sayed-Khaiyum.