Cannabisagentschap Marokko heeft eerste tien vergunningen afgegeven

Cannabis wordt in Marokko al op grote schaal illegaal gekweekt en de nieuwe wet, die vorig jaar door het parlement is aangenomen, staat het gebruik ervan voor recreatieve redenen niet toe.

0
Marokko
- Advertentie -

Eerder deze week berichtte Reuters dat het cannabisagentschap, dat in juni voor het eerst bijeenkwam, de eerste tien vergunningen heeft afgegeven aan boeren voor de legale productie van cannabis en hennep voor vezels en medicinale redenen en voor de export.

Tien coöperaties in Marokko kunnen van start met de legale productie van vezelhennep en medicinale cannabis

Boeren die zich organiseren in coöperaties in de noordelijke berggebieden van Al Houceima, Taounat en Chefchaouen, zullen geleidelijk toestemming krijgen om cannabis te telen om aan de behoeften van de legale markt te voldoen, aldus het bureau.

Cannabis wordt in Marokko al op grote schaal illegaal gekweekt en de nieuwe wet, die vorig jaar door het parlement is aangenomen, staat het gebruik ervan voor recreatieve redenen niet toe. Simpel gezegd: de productie van hasj is dus niet gelegaliseerd.

Misschien op termijn, maar voor nu willen ze zo veel mogelijk hasj boeren in het rif gebied omtoveren tot medicinale cannabis en vezelhennep kwekers. De gevolgen voor de traditionele productie en daarmee de export naar Nederland, zullen groot zijn. Zo kan de vezelhennep en medicinale cannabis pollen ook de overgebleven hasj velden aantasten. Als ze zelf al niet geconverteerd zijn in legale boeren.

De wet is dan ook bedoeld om het inkomen van boeren te verbeteren en hen te beschermen tegen drugshandelaren die de cannabishandel controleren en illegaal naar Europa exporteren.

Onder de bevolking van Marokko vond een peiling in 2021 grote steun voor de maatregel.