Amerikaans bedrijf maakt plant met 0 % THC: Cannabis America

Het Amerikaanse bedrijf Bazelet Oglesby heeft een nieuwe cannabis soort gemaakt zonder THC: Cannabis America.

0
- Advertentie -

Het Amerikaanse bedrijf Bazelet Oglesby kwam vorige week met opvallend nieuws. Het heeft een nieuwe soort cannabis gemaakt wat ze Cannabis America noemen. Volgens het persbericht is het 100% genetisch vrij van het psychoactieve en illegale Δ9-Tetrahydrocannabinol (THC).

Cannabis America is 100% THC vrij

Meestal lees je als het gaat over cannabis strains over de hoge waarden aan THC. Maar dit keer niet. Cannabis America is namelijk 100% THC-vrij. Wetenschappelijk verschillt Cannabis America van cannabis sativa en alle huidige hennepsoorten. Het is niet alleen een unieke hennepvariëteit, maar een geheel nieuwe categorie van de cannabis sativa-plant schrijft het persbericht. Zowel cannabis als industriële hennep planten bevatten Δ9-Tetrahydrocannabinol (THC), iets wat illegaal is in de meeste landen.

Bazelet’s THC-vrije Cannabis America is een primeur voor de landbouw-, cannabis- en hennepindustrie

Bazelet’s THC-vrije Cannabis America is een primeur voor de landbouw-, cannabis- en hennepindustrie. Bazelet Research Director David Grand zei in het persbericht: “De Cannabis America plantensoort, samen met onze Bazelet Landrace Genetics, zorgen voor een unieke zuiverheid met superieure synergetische effecten waarvan wetenschappelijk onderzoek aangeeft dat ze de biologische beschikbaarheid van cannabinoïden zullen verhogen, een primaire vereiste voor effectieve therapieën.”

Het bedrijf begint later dit jaar met de verkoop van Cannabis America aan zijn geautoriseerde producenten en breidt de inzet van veel nieuwe variëteiten uit als onderdeel van zijn productaanbod voor 2021. Bazelet Oglesby is nauw betrokken bij de ontwikkeling van plantenweefselkweek en werkt actief samen met moleculaire biologie en genomics-laboratoria aan universiteiten in de VS en Israël, om een ​​nationaal erkende genetische en genomics-bibliotheek op te zetten.

Waarom THC vrije cannabis interessant is

De variëteit Cannabis America lost een juridisch probleem op dat al meer dan 80 jaar centraal staat in de legaliteit en legitimiteit van cannabis. “Cannabis America planten bevatten evenveel THC als tarwe, maïs of aardappelen”, zei Gary Hennen, een directeur bij Bazelet Oglesby en voorzitter van Oglesby Plants International in het persbericht. Hij voegde eraan toe: “De Cannabis America is 100% THC-vrij en zal de hennepproductie exponentieel helpen uitbreiden, vooral hier in de VS. Boeren die aarzelden om hennep te telen uit angst voor het bezit van een illegale gereguleerde stof, kunnen nu deel uitmaken van de hennepeconomie zonder bang te hoeven zijn de wet te overtreden en hun investering te verliezen.”

“Boeren (…) kunnen nu deel uitmaken van de hennepeconomie zonder bang te hoeven zijn de wet te overtreden”

Volgens de DEA: “De definitie van hennep sluit niet automatisch elk product uit dat is afgeleid van een hennepplant, ongeacht het Δ9 -THC-gehalte van het derivaat.” Om te voldoen aan de definitie van ‘hennep‘ en dus in aanmerking te komen voor de vrijstelling van Schedule 1, mag het derivaat de Δ9-THC-limiet van 0,3% niet overschrijden.

“Ons genoomsequencingwerk zal helpen bij het opzetten van openbare kweekprogramma’s wereldwijd en zal boeren, telers en regelgevers veilige, effectieve, betrouwbare en federaal conforme plantengenetica bieden”, zei Grand.

Reacties van directeur Bazelet Amerika en van de medisch directeur over Cannabis America

Michael Elzufon, de directeur van Bazelet Amerika, zei in het persbericht: “We zijn verheugd een integraal onderdeel te zijn van de bijdrage aan de vooruitgang van de wereldwijde cannabisindustrie. Naar onze mening creëert Cannabis America een geheel nieuw, volledig legaal type cannabisplant. Cannabis America zou kunnen worden gereguleerd, gekweekt, gekocht, verkocht en verhandeld zoals elke andere plant of elk ander gewas. Wij geloven dat Cannabis America een THC-vrije cannabisplantvariëteit is, de industrie zal veranderen en substantiële juridische en regelgevende uitdagingen met betrekking tot cannabis zal oplossen. Cannabis America laat onbeperkte Amerikaanse innovatie toe om alle voordelen van de cannabisplant te benutten zonder de juridische zorgen en uitdagingen die cannabis en hennepvariëteiten hebben.”

“(…)Cannabis America zou kunnen worden gereguleerd, gekweekt, gekocht, verkocht en verhandeld zoals elke andere plant(…)”

Dr. Steven Salsburg, medisch directeur van Bazelet Health Systems, gaf commentaar op Cannabis America vanuit het oogpunt van een arts en verklaarde: “Medicijnen staan ​​centraal in de moderne en traditionele medische praktijk en feitelijke gegevens zijn van het grootste belang voor het vertrouwen van artsen. Artsen worden geconfronteerd met aanzienlijke blootstelling aan juridische problemen en wanpraktijken met cannabis vanwege de inherente aanwezigheid van Δ9-THC. Dit creëert een enorme toetredingsdrempel voor ervaren en geleerde onderzoekers en artsen om cannabis als medicijn of supplement te gebruiken. Het is de reden dat een aanzienlijke meerderheid van de Amerikaanse artsen cannabisproducten niet heeft gevolgd als een mogelijke therapie voor hun patiënten. Een 0,00% Δ9-THC-plant is heel anders dan elke andere cannabisplant en stelt de gevestigde medische gemeenschap in staat, zonder wettelijk risico, te beoordelen of een federaal conform cannabinoïde afgeleid product geschikt is voor de behoefte en toestand van hun patiënt.”

Placebo wiet?

Het is bekend dat de producent van Nederlandse medicinale cannabis, Bedrocan, ook placebo cannabis heeft gemaakt. Hiermee kan een dubbelblinde test worden uitgevoerd en het effect van cannabis beter worden bestudeerd. Maar wat dit Amerikaanse bedrijf heeft gemaakt is toch wat anders dan wat Bedrocan doet, die zeggen namelijk op hun website:

De methode die wij hanteren om medicinale cannabis te veranderen in een placebo, maakt gebruik van gehomogeniseerd cannabis als startmateriaal. Wij doen dit aan de hand van een proces dat granulatie wordt genoemd en waarbij de cannabis in kleinere deeltjes wordt gebroken door het materiaal door een metalen zeef te halen met een poriegrootte van ongeveer een halve centimeter. Dat is dan ook de reden dat placebomateriaal alleen verkrijgbaar is in granulaatvorm.

Wij leveren geen placebo’s in de vorm van hele bloemen (cannabis flos). Als u een onderzoek wilt uitvoeren met onze placebo’s, moet u eraan denken de medicinale cannabis ook in granulaatvorm te bestellen. Granulatie verandert de chemische samenstelling of de therapeutische werking van cannabis niet. Het verkleint alleen het formaat van de gedroogde bloemen.