Hennep voedsel producent in VS haalt $4,5 miljoen op voor ontwikkeling vleesvergangers

Victory Hemp Foods uit Kentucky heeft 4,5 miljoen dollar opgehaald voor de ontwikkeling van vleesvergangers op basis van hennep.

0
- Advertentie -

Een producent van voedsel op basis van industriële hennep uit Kentucky, Victory Hemp Foods, maakte bekend dat het 4,5 miljoen dollar heeft opgehaald voor de ontwikkeling van alternatieven voor vlees.

Het bedrijf heeft $ 230.000 ontvangen van het landbouwbeleid van de gouverneur in leningen met lage rente, twee aandeleninvesteringen van het Kentucky Enterprise Fund, en heeft 45 angel-investeerders, waarvan 10 lokaal.

Hennep als vleesvervanger

“(…)Het gaat er echt om uit te zoeken hoe we 10 miljard mensen op aarde tegen 2050 voeden”

“Wat we doen heeft echt betrekking op regeneratieve landbouw, bouwgrond, de gezondheid en het welzijn van onze klanten, en dus al die dingen en alleen de enorme impact van wat we proberen te doen – het zal een lange tijd worden voor ontwikkeling”, zei Chad Rosen, oprichter en CEO van Victory Hemp Foods, tegen Louisville Business First. “Naarmate onze planeet heter wordt en de veehouderij steeds meer uitgedaagd wordt, hebben we nieuwe en betere bronnen van plantaardige eiwitten nodig om meer flexitariërs aan te trekken om hun dieet te diversifiëren, weg van dierlijke eiwitten. Het gaat er echt om uit te zoeken hoe we 10 miljard mensen op aarde tegen 2050 voeden.”

Rosen heeft al de behoefte aan extra kapitaal geïdentificeerd. Er is nog ongeveer $ 700.000 over in deze huidige fondsenwervingsronde en Victory Hemp Foods is van plan ergens in september een Series B ronde te lanceren.