Gemeente Leeuwarden gaat CO2-certificaten van Greeninclusive aankopen

Met deze aankoop van CO2-certificaten zullen de inkomsten van agrariërs die vezelhennep telen aanzienlijk stijgen.

0
GreenInclusive hennepteelt Friesland
Screenshot via YouTube
- Advertentie -

Afgelopen weekend werd bekend dat de gemeente Leeuwarden CO2-certificaten van Greeninclusive gaat aan kopen. Deze certificaten dienen als beloning voor agrariërs die vezelhennep telen.

Gemeente Leeuwarden en GreenInclusive zetten in op een groenere toekomst

Met deze aankoop van CO2-certificaten zullen de inkomsten van agrariërs die vezelhennep telen aanzienlijk stijgen.

“Vanuit de gemeente Leeuwarden doen we er alles aan om de verdere verduurzaming van onze regio te stimuleren. Met de aankoop van CO2-certificaten door de gemeente dragen we hier actief aan bij, en de agrarische sector kan hier direct van profiteren,” aldus wethouder Gijs Jacobse.

Duurzame bouwmaterialen en circulaire economie bevorderen lokale ontwikkeling

De samenwerking tussen de gemeente Leeuwarden en GreenInclusive bevestigt niet alleen de betrokkenheid van de gemeente bij lokale, duurzame, en agrarische ontwikkelingen, maar benadrukt ook het belang van duurzame bouwmaterialen bij het behalen van klimaatdoelen. Deze samenwerking stimuleert niet alleen de lokale productie van natuurlijke grondstoffen, maar zet ook een solide stap in de verduurzaming van gebieden met woningen en bedrijven, waarmee het de circulaire economie bevordert.

GreenInclusive en de gemeente Leeuwarden delen de visie om deze gebieden te verduurzamen. “Deze samenwerking is een prachtig voorbeeld van hoe lokale overheden en duurzame bedrijven kunnen samenwerken aan een groenere toekomst. De aankoop van agro-based CO2-certificaten helpt niet alleen onze agrariërs, maar versterkt ook de lokale economie en bevordert duurzame landbouwinitiatieven,” aldus Marthijs Roorda, een van de oprichters en algemeen directeur van GreenInclusive.

In februari eerder dit jaar maakte GreenInclusive al bekend dat het zelf aangesloten boeren die vezelhennep telen CO2-toeslag ging uitkeren middels hun CO2-propositie.