Estland gaat toegestane THC percentage vezelhennep verhogen naar 0,3

Momenteel wordt in Estland zo'n 6.800 hectare hennep verbouwd.

0
estland
- Advertentie -

Het ministerie van Sociale Zaken in Estland is bezig met een wijziging van de regelgeving voor vezelhennep waardoor variëteiten met een hoger gehalte aan tetrahydrocannabinol (THC) gekweekt kan worden. De verandering zal het aantal variëteiten waaruit hennepboeren kunnen kiezen aanzienlijk doen toenemen.

Als gevolg van de verandering zullen vezelhennep boeren uit een extra 500 variëteiten kunnen kiezen

Momenteel mogen boeren in Estland alleen variëteiten van vezelhennep telen met een THC-gehalte van minder dan 0,2 procent. Uiterlijk begin volgend jaar wordt die grens bijna verdubbeld tot bijna 0,3 procent.

Uiterlijk begin volgend jaar wordt die grens bijna verdubbeld tot bijna 0,3 procent

Het ministerie van Sociale Zaken is bezig met het opstellen van een wijziging van de lijst met verdovende middelen en psychotrope stoffen. De verandering wordt echter niet gedreven door een liberaler drugsbeleid, maar eerder door de bezorgdheid van Europese boeren over een beperkt assortiment toegestane hennepvariëteiten.

Ago Siiner, CEO van hennepzaadimporteur Perfect Plant, merkte op dat onder lokale omstandigheden slechts twee momenteel in aanmerking komende hennepvariëteiten de moeite waard zijn om in Estland te groeien: “Maar deze verandering zou nog eens drie tot vijf variëteiten toegankelijk maken die voor ons mogelijk zouden zijn om voor zaad te telen.”

Momenteel staan ​​ongeveer 70 cannabisvariëteiten vermeld in de plantenrassendatabase van de EU. Als gevolg van de verandering krijgen boeren toegang tot nog eens 500.

Momenteel wordt in Estland zo’n 6.800 hectare industriële hennep verbouwd.