Eerste CBG-rijke vezelhennep goedgekeurd voor EU-plantencatalogus

Het Nederlands-Italiaanse bedrijf Enecta heeft een historische EU-plantencatalogus goedkeuring ontvangen voor hun CBG-rijke vezelhennepzaad genaamd 'Enectarol'.

0
- Advertentie -

Het Nederlands-Italiaanse bedrijf Enecta heeft een historische EU-plantencatalogus goedkeuring ontvangen voor hun CBG-rijke vezelhennepzaad genaamd ‘Enectarol’.

In een update op LinkedIn plaatste de CMO van Enecta, Marco Cappiello, het volgende:

Vrij vertaald:

Het is Enectarol-tijd!

Onze variëteit met een hoog gehalte CBG is officieel opgenomen in de EU Common Catalogue.

Dit komt niet als een verrassing, vanaf het moment dat Jacopo me voor het eerst over deze variëteit sprak, wist ik dat het wonderen zou kunnen doen in de huidige hennepmarkt

Waarom denk ik dat?

Neem biomassa, je krijgt een CBG-gehalte van 4 jaar en 6% vergeleken met een schamele 1-2% van de gemiddelde industriële #CBG #hennep. We hebben het over 20.000 € versus 2.000 €.

Laten we het nu hebben over bloemen, de gemiddelde industriële hennep die voor cbg wordt gebruikt, levert ongeveer 150 g droge bloemen op voor elke droge plant, vergelijk dit met de 400-450 g die Enectarol produceert.

Je krijgt dus een kosteneffectieve maar transparante en genetisch stabiele soort. Het beste van twee werelden, want tot nu toe was het erg moeilijk om hoge opbrengsten te koppelen aan lage THC-niveaus en tegelijkertijd transparant te zijn over je toeleveringsketen.

Daarom kan ik niet anders dan trots zijn op het werk dat we tot nu toe hebben gedaan. We hebben twee gloednieuwe genetica gecreëerd (Enectaliana is de CBD-rijke) en de ene heeft de certificering al gekregen, terwijl de andere er bijna is.

We combineerden hoge kwaliteit met transparantie.

We zeggen allemaal dat we de branche op die en die manier willen veranderen, maar meestal volgen daden niet op woorden.

Met EnectaFarm stellen we daden boven woorden. En deze Europese certificering laat zien dat we het goed doen.

Vorig jaar ook al goedkeuring voor vezelhennep soort van Enecta in de VS

Vorig jaar augustus ontving Enecta ook al goedkeuring voor twee industriële hennepvezel variëteiten van regelgevende instanties in Colorado.