GeneticsCubed vraagt patent cannabichromeen (CBC) cannabinoïde hennepcultivar aan

GeneticsCubed heeft het eerste patent ingediend voor een hennepcultivar met hoge niveaus van het cannabinoïde cannabichromeen (CBC).

0
Screenschot via YouTube
- Advertentie -

Het Amerikaanse bedrijf GeneticsCubed, onderdeel van Green Rock Hemp Holdings, kondigde deze week aan in een persbericht dat ze het eerste patent ingediend voor een unieke cannabichromeen (CBC) hennepcultivar, C2B.

GeneticsCubed geeft tekst en uitleg over hun patentaanvraag voor hennepcultivar met hoge niveaus cannabichromeen (CBC)

“C2B is een hennepcultivar met een hoog CBC-gehalte die is ontwikkeld door selectieve kweek en screening met hoge doorvoer van meer dan een miljoen hennepplanten”, aldus wetenschapper Thomas Azwell, Ph.D, in het persbericht.

“Hoewel CBC een groot therapeutisch potentieel heeft, is het een ondergeschikte cannabinoïde(…)”

Cannabichromene (CBC) is een zeldzame, hoogwaardige cannabinoïde en een van de meest prominente in medisch onderzoek. Aangenomen wordt dat het een groot potentieel heeft vanwege zijn antimicrobiële, ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen. “Hoewel CBC een groot therapeutisch potentieel heeft, is het een ondergeschikte cannabinoïde, wat betekent dat het in zeer kleine hoeveelheden voorkomt. Deze uitzonderlijke C2B-cultivar test wel 4 procent CBC, wat 10 keer de hoeveelheid commercieel verkrijgbare ‘hoge’ CBC-soorten is,” legt Azwell uit in het persbericht. Vroeg onderzoek wijst op het potentieel van CBC om acne, pijn en kanker te behandelen door ontstekingen te remmen. “De marktwaarde van CBC is aanzienlijk hoger dan die van CBD, en het wordt momenteel verkocht voor meer dan 20 keer de prijs.”

Reactie CEO Joseph Cachey van Green Rock Hemp Holdings

“Dit was een enorme prestatie voor ons genetica-team”, aldus Joseph Cachey in het persbericht, Chief Executive Officer van Green Rock Hemp Holdings. “De indiening van dit patent toont onze toewijding aan innovatie en het brengen van wetenschappelijke strengheid in de hennepteelt. De bedrijvenfamilie van Green Rock Hemp Holdings zet zich in om verticale oplossingen te bieden aan de industriële hennepgemeenschap.”

In samenwerking met de University of California-Berkeley verbetert GeneticsCubed industriële hennep met verhoogde niveaus van belangrijke cannabinoïden. GeneticsCubed heeft ook de ontwikkeling van twee andere nieuwe soorten voltooid en zal dit jaar aanvullende patentaanvragen indienen.