Eind vorige maand heeft Wageningen Food & Biobased Research samen met partners het ‘Handboek vezelhennepteelt, -verwerking en -toepassingen – Van teeltplan tot producten’ gepubliceerd.
Het handboek biedt kennisondersteuning voor agrariërs, ondernemers en studenten.
Acht hoofdstukken aanbod in handboek
In de acht hoofdstukken gaan de auteurs in op de teelt, verwerking en toepassingen van vezelhennep.
De hoofdstukken zijn als volgt:
- Introductie – Wat je moet weten over vezelhennep
- Vezelhennep in het teeltplan
- Zaadselectie
- Bodem en veldbewerking
- Teelt en oogsten
- Industriële verwerking tot technische toepassingen en voeding
- Industriële verwerking tot textiel
- Ontwikkelingen
Gerard Hosper, die meewerkte aan het hadnboek, liet in een reactie weten op LinkedIn: “Wat vooral mooi is om zoveel ervaring te bundelen en te kunnen delen, zeker nu er zoveel motivatie en energie is om deze mooie teelt op te nemen in het bouwplan.”
Totstandkoming Handboek vezelhennepteelt, -verwerking en -toepassingen
Wageningen Food & Biobased Research schreef het handboek in samenwerking met LTO-Noord, Ekoboerderij de Lingehof, Hempflax, Giesen Crop Research, Pantanova, JKD International, Polisema, HAS Den Bosch, Saxion, Hogeschool Gent en de Europese Industriële Hennep Associatie (EIHA) in het kader van het programma Kennis op Maat. Dit programma heeft als doel om kennis bruikbaar te presenteren voor het midden- en kleinbedrijf.